Ik weet nog goed wat ik dacht op 1 januari van dit jaar: “Dit wordt mijn jaar!”. In 2024 zouden mijn wensen uitkomen en zou ik zonder veel moeite kunnen genieten van alles wat op me af zou komen. 
Dat dat een beetje anders uitpakte kreeg ik al snel door: ik bleef namelijk doen wat ik deed en op die manier bleef ik waar ik was. Er gebeurde niets. Het magische gevoel dat ik had, sijpelde langzaam weg.

In mij woedde een strijd: ik wilde iets, iets anders in mijn werk, maar ik wist niet wat en vooral niet hoe. Dat was het moment dat ik een belangrijke keuze maakte in mijn leven: ik besloot het niet meer alleen te doen. 

Ik schakelde de hulp van een coach in en elke week pelden we een laagje van mijn zijn af, tot alleen de kern overbleef. In die ‘naakte’ toestand kon ik met andere ogen naar mezelf kijken en zien wie ik ben en wat ik graag wil. Wat mijn grootste verlangen is en hoe ik dat dichterbij kan halen.
Al snel kwam ik erachter dat ik moeite heb met kiezen. Ik vind namelijk zoveel leuk, dat ik uiteindelijk nergens meer voor kies. En dat maakt dat ik onduidelijk word, naar mezelf toe, maar zeker ook naar anderen.

Het is zo dat het nemen van beslissingen een belangrijk onderdeel van je dagelijkse bezigheden is. We maken namelijk constant keuzes van ’s ochtends vroeg, tot ’s avonds laat. Van ‘wat doe ik op mijn boterham’, tot ‘zal ik boos worden op mijn dochter omdat ze haar was weer eens laat rondslingeren?’. We maken wel 100.000 keuzes per dag en het grappige is dat daarvan slechts 5% bewust gebeurt!
En die kleine 5% baart ons kopzorgen. Zorgt voor keuzestress. Heeft invloed op je gedachten en emoties. Zorgt voor slapeloze nachten.

Het lastige van het maken van bewuste keuzes is dat je niet weet waar het toe leidt. Wat de consequenties zijn op de lange termijn. Je zult nooit weten wat er zou zijn gebeurd als je een andere keuze had gemaakt. 
Keuzes maken is telkens een kruispunt op jouw weg naar de toekomst. Door te kiezen bouw je aan die weg, vorm je afslagen of rotondes. Maak je snelwegen of hobbelige zandweggetjes. Maar jij gaat erover heen en zo kom je altijd ergens. Ergens waar je nog nooit eerder bent geweest.

Als je geen keuzes maakt, blijf je waar je was. Je zit op een doodlopende weg. Een weg die je zo goed kent, die zo comfortabel is, want je bent daar al zo vaak geweest. Maar, het brengt je niet verder.
Je hebt moed nodig om te bouwen aan nieuwe stukken weg voor jezelf. En dat bouwen dat kun je! Door te kiezen.
De keuze is vaak heel eenvoudig: ga ik het doen of doe ik het niet? Ga ik springen of blijf ik staan?
Als je ervoor kiest om te gaan springen, dan ga je bouwen, nieuwe wegen die je leiden naar plekken waar je nog nooit bent geweest. Dat maakt je onzeker en soms ook bang. Maar dat maakt ook dat je voelt dat je leeft. Dat ervoor zorgt dat je energie krijgt.

Ik heb ook gekozen en ik weet niet precies waar me dat zal brengen. Mijn keuze om mensen weer op weg te helpen, dat duwtje in de rug te geven dat nodig is om (weer) aan een nieuw pad te bouwen. Dat zetje, om te durven springen in iets waarvan je niet weet hoe het precies gaat lopen. Maar waarvan je wel weet dat het anders zal worden. En dat het je leven gaat verrijken. Dat wil ik mensen graag geven. Dat is mijn passie. Dat brengt mij geluk. Dat geeft mij energie.
Deze keuze betekent afscheid nemen van het oude bekende. Die deur gaat dicht of hoogstens nog open op een kiertje. En tegelijkertijd gaat een nieuwe deur voor mij open. De deur naar WEER OP WEG met Karin. 
Die deur krijgt nog een ander kleurtje en de muren krijgen een nieuw en fris behang. Ik hang andere schilderijen (met teksten) op, zodat het precies bij mij past. De Karin die een nieuwe weg is ingeslagen. En die zich weer helemaal vernieuwd voelt. De oude jas uitgedaan en de nieuwe aan.

Kiezen zorgt voor in beweging gaan. In de actie. Aan de slag. Nieuwe dingen ontdekken.
Niet kiezen zorgt voor passiviteit, blijven waar je bent.
Nu is het aan jou: waar kies jij voor?

Wil jij ook in gesprek met Karin?
Wil jij ook dat duwtje in je rug om te kunnen kiezen en weer op weg te gaan?
Dat kan!
Je kunt me appen of mailen, dan maken we snel een (vrijblijvende) afspraak!