Hoi, ik ben Karin Ebben en vind het fijn om je iets meer te vertellen over mijzelf en mijn leven, zodat je mij wat beter leert kennen.

Met mijn man en twee volwassen dochters woon ik in het kleine dorpje Vortum-Mullem-Mullem, waar ik ook mijn praktijk KindOpWeg heb. Hiermee ben ik in 2007 gestart, nadat ik mijn diploma HBO-Pedagogiek heb gehaald. Daarvoor was ik als bevlogen leerkracht in het Montessorionderwijs werkzaam en heb ik 10 jaar langs als BABS voor de gemeente Boxmeer mogen werken.

Gedrag van mensen, kinderen én volwassenen, heeft mij altijd al geboeid: waarom doen mensen wat ze doen? Kun je aangeleerd gedrag nog veranderen en zo ja, hoe dan? Hoe kan het dat de een makkelijker leert dan de ander, heeft dat ook met gedrag te maken of met intelligentie? Genoeg vragen met een scala aan mogelijke antwoorden.

Toen ik met mijn praktijk startte, heb ik me in het diepe gestort. Ik stond open voor alles dat er op mijn pad zou komen. Van het begeleiden van kinderen met achterstand in het onderwijs, kinderen met ASS of ADHD, tot en met kinderen die hoogbegaafd zijn. Ik volgde opleidingen, cursussen en trainingen om me zo goed mogelijk te kunnen verdiepen en te verplaatsen in de kinderen waarmee ik werkte. Ik merkte ook dat ik niet alleen het kind op weg hielp; ook de omgeving van het kind – de ouders, leerkrachten, gezin, familie – vormden daar een belangrijk onderdeel van.
Heerlijk vind ik het om mijn kennis te kunnen delen met volwassenen en ze te inspireren om iets op een nieuwe manier te doen.

De rode draad in mijn verhaal is dat ik mijn inspiratie altijd dichtbij huis heb gevonden: toen mijn kinderen klein waren, begeleidde ik jonge kinderen. Toen mijn dochters pubers waren, zette ik me in voor tieners die worstelden met hun puberbrein. En nu zijn mijn meiden volwassen en zit ik zelf in de overgang. Dat heeft een nieuwe deur voor mij geopend: vrouwen die, net als ik, aan het begin staan van een nieuwe fase in hun leven, helpen (weer) een helder doel voor ogen te krijgen. Inzicht te krijgen in ‘wie ben ik en wat wil ik?” en energiek en vol levenslust in het leven te staan.
Dus ik nodig mensen graag uit om samen met mij ‘Weer Op Weg’ te gaan, een nieuwe stip op de horizon te zetten, nadat ze jarenlang met hun Kind Op Weg waren.